Incendiul izbucnit la sonda de gaz din Satu Mare rămâne nestins după aproape 60 de ore

Postat la 20 decembrie 2017 44 afişări

Incendiul izbucnit la sonda de gaz de la Moftinu Mare, judeţul Satu Mare, rămâne nestins după aproape 60 de ore. Echipa de specialişti ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) nu poate stinge imediat flăcările deoarece există risc de explozie.

Incendiul izbucnit la sonda de gaz din Satu Mare rămâne nestins după aproape 60 de ore

Echipa de specialişti ai IGSU, condusă de inspectorul general, împreună cu autorităţile locale şi experţi ai unor companii de profil din Canada, a mers la sonda de gaze din Moftinu, judeţul Satu Mare, unde are loc incendiul, ca să găsească soluţii tehnice pentru stingerea focului.

"Acţiunile de stingere a incendiului produs la sondă trebuie precedate, în mod obligatoriu, de măsuri tehnice speciale pentru captarea fluxului de gaze care să reducă presiunea la capătul sondei", detaliază IGSU, precizând că "stingerea imediată a incendiului creează riscul producerii unor acumulări de gaze care să conducă la o explozie".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.