Reacţia Agerpres la eroarea ştiriştilor ProTV legată de moartea actorului Marian Râlea: "Nu am difuzat niciodată abonaţilor vreo ştire care să anunţe decesul"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 19 decembrie 2017 331 afişări

Agerpres nu a difuzat niciodată abonaţilor Agenţiei Naţionale de Presă vreo ştire care să anunţe decesul actorului Marian Râlea, transmite agenţia prin intermediul unui comunicat de presă.

Reacţia Agerpres la eroarea ştiriştilor ProTV legată de moartea actorului Marian Râlea: "Nu am difuzat niciodată abonaţilor vreo ştire care să anunţe decesul"

"Având în vedere discuţiile din spaţiul public, ce au avut loc în această dimineaţă, privind moartea actorului Marian Râlea, AGERPRES a derulat o serie de verificări interne, în urma cărora a fost demonstrat faptul că materialul Agenţiei Naţionale de Presă dedicat abonaţilor este corect, acesta fiind de fapt o fişă documentară aniversară, cu titlul "Actorul Marian Râlea împlineşte 60 de ani". Fişele documentare de acest fel sunt produse pe care agenţia le publică în mod regulat pentru a marca aniversări ale diferitelor personalităţi culturale", notează comunicatul.

"Singurul material jurnalistic din data de 19.12.2017, care conţine numele actorului, este fişa documentară aniversară a lui Marian Râlea, care împlineşte pe 20.12.2017, 60 de ani.  AGERPRES prezintă în mod obişnuit fişele documentare aniversare ale personalităţior cu o zi înainte de ziua lor de naştere, fapt regăsit, de altfel, şi în sumarele redacţiei Documentare-Arhivă, difuzate cu o seară înainte. Mai mult, ID-ul original al ştirii – 5204269 - se păstrează în continuare acelaşi, fapt care relevă că nu a avut loc nicio intervenţie asupra materialului", mai transmit reprezentanţii Agerpres.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.