Camera Deputaţilor: Partidele vor primi anual, de la bugetul de stat, între 0,01% şi 0,04% din PIB

Postat la 19 decembrie 2017 39 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă potrivit căreia suma alocată anual partidelor politice de la bugetul de stat va fi de cel puţin 0,01% şi de cel mult 0,04% din Produsul Intern Brut (PIB).

Camera Deputaţilor: Partidele vor primi anual, de la bugetul de stat, între 0,01% şi 0,04% din PIB

Iniţiatorul legii, deputatul PSD Mircea Drăghici, motivează, în expunerea de motive că, prin această propunere, se asigură un tratament egal pentru toate partidele.

„Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei”, mai prevede actul normativ.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.