Unul dintre hipermarketurile din Capitală se pregăteşte să îşi închidă, definitiv, porţile

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 19 decembrie 2017 39304 afişări

Unul dintre hipermarketurile din Capitală se pregăteşte să îşi închidă, definitiv, porţile.

Unul dintre hipermarketurile din Capitală se pregăteşte să îşi închidă, definitiv, porţile

“Magazinul se va închide pe 15 ianuarie. Nouă ni s-a spus că putem fi relocaţi în alte magazine ale reţelei,” spune unul dintre angajaţii lanţului de hipermarketuri Carrefour. Reprezentanţii companiei nu au oferit încă niciun comentariu pe această temă.

Zvonuri despre închiderea complexului comercial Vitantis din Capitală au tot existat în ultimii ani. Acum însă, magazinele din galerie pot fi numărate pe degetele de la o singură mână. De-a lungul anilor au plecat din complex retailerii electro-IT, ca Domo, în vara anului trecut a încercat marea cu degetul comerciantul de amenajări interioare Diego, al cărui spaţiu din complex nu a fost deschis însă decât câteva luni.

Şi hipermarketul Carrefour a încercat, de-a lungul anilor, să sporească numărul de clienţi aplicând diverse tehnici. Între cele mai recente se numără transformarea spaţiului într-un outlet, acesta fiind singul outlet de tip hipermarket de pe plan local.

Magazinul Carrefour este practic principala ancoră a galeriei. În complexul comercial mai funcţionează un magazin operat de retailerul de mobilier Casa Rusu, care ocupă însă o zonă separată a galeriei.

Piaţa locală de retail are o valoare estimata de 40 miliarde de euro, iar patru mari jucători controlează 60% din sector (Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry şi Auchan),  România fiind, după Turcia, Rusia, Franţa şi Italia, în topul ţărilor cu creştere de spaţii comerciale, potrivit unui studiu realizat de Euler Hermes, companie internaţională specializată în asigurarea de credit comercial şi specialist în domeniul obligaţiunilor, al garanţiilor şi al colectării creanţelor.

Carrefour este reţeaua care le-a făcut românilor cunoştinţă cu formatul hipermarket, odată cu deschiderea primului magazin, în 2001, în cartierul Militari din Capitală. Carrefour România are acum peste 300 de magazine (hipermarketuri, supermarketuri, proximitate, online, Bringo) şi peste 17.000 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.