Încă un simbol al României este pe cale să fie preluat de o companie străină după ce, timp de 11 ani, a stat nefolosit

Autor: Bogdan Alecu Postat la 03 ianuarie 2022 1716 afişări

Încă un simbol al României este pe cale să fie preluat de o companie străină după ce, timp de 11 ani, a stat nefolosit

Hagag Development Europe a înfiinţat la finalul anului trecut companiile Hagag Rex Mamaia – cu activitate de dezvoltare şi şi promovare imobiliară şi Hagag Privighetorilor 35. Aleea Privighetorilor este una dintre cele mai exclusiviste zone din Bucureşti, amplasată în sectorul 1, în apropiere de Zoo Băneasa şi Băneasa Shopping City.

Prin înfiinţarea Hagag Rex Mamaia cei de la Hagag se arată direct interesaţi de preluarea hotelului considerat simbolul staţiunii Mamaia. Hotelul se află în prezent în executare.

”Hagag Development Europe are planuri ambiţioase pentru România. Urmărim să ne consolidăm poziţia pe plan local, atât din punct de vedere al activului existent, cât şi din punct de vedere geografic. În acest context, prospectăm activ piaţa şi ne uităm cu atenţie la mai multe proprietăţi sau terenuri cu potenţial, pretabile pentru proiectele rezidenţiale sau office, dar şi hoteliere.”, – reprezentanţii Hagag Development Europe. 

Hotelul Rex din Mamaia este deţinut din februarie 2021 de Rex Mamaia SRL, anterior fiind deţinut de Rex Mamaia SA. Rex Mamaia SRL are acţionar pe Zinca Palade (mama lui Carmen Adamescu) în proporţie de 98,97%,  Carmen Adamescu 0,51% şi Rani Palade, tot cu 0,51%.

Potrivit Hotărârii Judecătoreşti nr. 253/299/2021 din 25/01/2021 emisă de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, se notează începerea urmăririi silite a imobiului în dosar de executare silită nr. 378/2020 al Biroului Executorului Judecătoresc Rusu Cătălina, pentru suma de 1.376.520,78 euro plus 83.419 lei creditor Societatea de Asigurare-Reasigurare Astra SA prin lichidator judiciar KPMG Restructuring SPRL.

“Hotelul nu a fost executat. Dosarul este pe rolul biroului meu, dar hotelul nu a fost executat. Hotelul nu poate fi vândut acum decât cu acordul executorului judecătoresc, dar aşa ceva nu s-a petrecut. Hotelul este acum în proprietatea firmei Rex Mamaia. Hotelul poate fi vândut atât de Rex Mamaia de bunăvoie – iar suma pe care o vor obţine drept avans va constitui creanţa din dosarul de executare, sau poate fi scos la licitaţie publică. În acest moment nu s-a ajuns la acea etapă”, a declarat pentru ZF Cătălina Rusu, executor judecătoresc.

Hotelul Rex din Mamaia nu a mai funcţionat din 2011 când a fost afectat de un incendiu de proporţii. În acel an, pe dosarul de daună Astra Asigurări – compania asiguratoare controlată indirect de Dan Adamescu, care la acea vreme deţinea şi hotelul, a efectuat în avans plăţi de 3 mil. euro către Rex Mamaia, cu 1.376.520,64 euro plus 1.802 lei decât suma cuvenită, potrivit datelor anterioare.

În 2018 Astra Asigurări, prin KPMG Restructuring a dat în judecată familia Palade, care deţin hotelul, pentru a recupera în instanţă suma, plus penalităţile. În urma recursului, la Curtea de Apel Bucureşti, familia Palade a pierdut definitiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mamaia,
hotel,
infiintare,
abandon,
celebru,
firma,
intrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.