Încă un gigant mondial începe să concedieze angajaţi şi lasă 11.000 de oameni fără locuri de muncă, pentru a recupera pierdeirile uriaşe ale companiei

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 09 noiembrie 2022 24553 afişări

Încă un gigant mondial începe să concedieze angajaţi şi lasă 11.000 de oameni fără locuri de muncă, pentru a recupera pierdeirile uriaşe ale companiei

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, le-a confirmat directorilor că firma va începe să concedieze angajaţi din cauza pierderilor masive înregistrate în ultima perioadă, a raportat The Guardian.

Zuckerberg s-a adresat marţi dimineaţă directorilor companiei, anunţând reducerile de personal care vor avea loc în scurt timp. El a menţionat echipele de recrutare şi de afaceri ca fiind grupurile care vor suferi concedieri, adăugând că un anunţ intern care va stabili etapele planului în cauză va fi publicat miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.

Zuckerberg a spus că el este responsabil pentru declinul companiei, excesul de optimism cu privire la o potenţială creştere ducând la un număr prea mare de angajaţi.

Şefa departamentului de resurse umane de la Meta, Lori Goler, a declarat că angajaţii care îşi vor pierde locul de muncă vor primi cel puţin patru luni de salariu ca indemnizaţie de concediere, a relatat WSJ, citând mai multe persoane familiare cu acest subiect.

Meta, compania mamă a Facebook, Instagram şi WhatsApp, a raportat peste 87.000 de angajaţi la sfârşitul lunii septembrie.

Industria tehnologică a suferit o încetinire severă în ultimele luni, după un apogeu atins în timpul pandemiei. O recesiune globală, creşterea ratelor dobânzilor şi luptele de reglementare au determinat marile companii tech, inclusiv Alphabet şi Amazon, să încetinească sau să oprească angajările. La sfârşitul lunii august, Snap a concediat 1.300 de angajaţi şi a redus investiţiile. Microsoft a concediat aproximativ 1.000 de angajaţi din mai multe divizii în octombrie, potrivit unui raport Axios. Săptămâna trecută, Twitter a concediat jumătate din forţa sa de muncă în urma preluării companiei de către Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

În ultimele luni, Meta a fost marcată de confuzie cu privire la viitorul companiei, în condiţiile în care platforma sa emblematică, Facebook, pierde utilizatori tineri şi se confruntă cu provocări uriaşe în materie de venituri din cauza modificărilor aduse politicilor de confidenţialitate ale Apple. Între timp, investitorii par încă neconvinşi de orientarea companiei către metavers.

Luna trecută, investitorii au redus 80 de miliarde de dolari (69 de miliarde de lire sterline) din valoarea de piaţă a companiei, după ce aceasta a raportat că profiturile s-au înjumătăţit în al treilea trimestru. A fost una dintre cele mai dramatice devalorizări pe care Wall Street le-a văzut de la începutul anului.

În februarie, Meta a pierdut 230 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă, marcând cea mai mare pierdere din istorie înregistrată într-o singură zi de o companie americană.

Meta a lăsat să se înţeleagă că urmează să demareze reducerile de personal, după ce în septembrie a anunţat pentru prima dată o îngheţare a angajărilor de personal şi o potenţială restructurare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.