Încă o companie mare concediază sute de oameni din cauza pandemiei şi anunţă că alte câteva mii de angajaţi rămân fără loc de muncă. „Sunt vremuri dureroase”

Autor: Ioana Matei Postat la 15 mai 2020 16966 afişări

Încă o companie mare concediază sute de oameni din cauza pandemiei şi anunţă că alte câteva mii de angajaţi rămân fără loc de muncă. „Sunt vremuri dureroase”

Ryanair, cel mai mare operator low-cost european a confirmat vineri, 15 mai, că şi-a redus numărul de angajaţi din sediile companiei din Dublin, Stansted (Marea Britanie), Madrid şi Wrocław (Polonia) cu 250 de persoane, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Aceştia nu se vor întoarce la muncă pe 1 iunie, când birourile Ryanair se redeschid, din cauza declinului traficului aerian cu care se confruntă grupul anul acesta.

Ryanair Airlines a operat cu mai puţin de 1 % din capacitatea normală de zbor în aprilie, mai şi iunie, iar săptămâna aceasta a anunţat că în luna iulie vor opera la 40% din capacitate. Ryanair se aşteaptă să transporte mai puţin de 100 de milioane de pasageri tot anul, cu mai mult de 35% mai puţin decât ţinta pentru anul care se încheie în martie 2021.

„Sunt vremuri dureroase pentru Ryanair, pentru echipajul de zbor şi pentru oamenii care ne susţin operaţionile din birourile aflate în Dublin, Stansted, Madrid şi Wroclaw. Ne vom întoarce la birou din 1 iunie, dar nu vom avea nevoie de acelaşi număr de angajaţi în echipele de suport ale companiei într-un an în care vom transporta mai puţin de 100 de milioane de pasageri, în contextul în care aveam bugetat transportul a 155 de milioane de pasageri.

(…) Aceste pierderi de job au fost comunicate personal membrilor echipelor săptămâna aceasta şi ei nu se vor întoarce în birourile din oraşele menţionate pe 1 iunie. Continuăm să ne întâlnim cu sindicatele piloţilor şi echipajelor de zbor pentru a finaliza 3.000 de concedieri şi reduceri de salarii cu 20% pe măsură ce ne întoarcem la operarea cu aproximativ 40% din capacitatea de zbor din iulie încolo.

Ryanair se confruntă cu o competiţie intensă a preţurilor în Europa, suntem forţaţi să concurăm cu operatori de stat care au primit ajutoare de stat de peste 30 de miliarde de dolari de la Guverne şi care vor putea să vândă bilete la preţuri reduse ca urmare a acestor ajutoare de stat ilegale. Vor urma mai multe anunţuri referitoare la concedieri şi tăieri de salarii până la finalul lunii mai pe măsură ce vor evolua lucrurile referitoare la restricţiile de zbor”, a declarat Darrel Hughes, responsabil cu personalul în cadrul grupului Ryanair, în comunicatul de presă transmis recent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.