Un studiu dezvăluie care sunt cele mai expuse joburi la îmbolnăvirea cu COVID-19. Care sunt categoriile de angajaţi care trebuie să fie mai atenţi decât restul lumii

Autor: Ioana Matei Postat la 15 mai 2020 1131 afişări

Un studiu dezvăluie care sunt cele mai expuse joburi la îmbolnăvirea cu COVID-19. Care sunt categoriile de angajaţi care trebuie să fie mai atenţi decât restul lumii

Stomatologii, angajaţii din saloanele de frizerie, cei care lucrează cu copiii şi servesc mâncare se numără printre cei mai predispuşi la contaminarea cu COVID-19, potrivit unui studiu  al Canadian Centre for Policy Alternatives publicat recent.

Potrivit thestar.com, mulţi dintre aceşti angajaţi au fost protejaţi de faptul că nu au muncit. Mii de angajaţi din aceste categorii se întorc acum la locurile de muncă.

„Vor mai exista alte izbucniri ale pandemiei şi nu vor fi doar în industriile de ambalare a cărnii şi industria petrolieră” a spus David Macdonald, autorul din Canada al studiului, referindu-se la câteva dintre locurile unde focarele au izbucnit în ţara sa.

Raportul lui a analizat joburile din Canada potrivit unei scale americane care măsoară cât de aproape trebuie să lucreze angajaţii de clienţii lor sau între ei pentru a-şi face munca.

Cei aflaţi în vârful listei - inclusiv dentiştii, însoţitorii de zbor, coafezii şi profesorii - şi-au pierdut în număr mare locurile de muncă în primele faze ale pandemiei.

MacDonald estimează că 1,7 milioane de angajaţi canadieni din aceste domenii şi-au pierdut locurile de muncă în perioada de izolare, iar dintre ei, 1,2 milioane sunt femei.

Nu toţi se vor întoarce la muncă imediat. Lou Arab, un purtător de cuvânt al CUPE, sindicatul canadian care reprezintă Canada, a spus că fac presiuni în rândul operatorilor aerieni să ia măsuri mai serioase pentru a-şi proteja angajaţii - cum ar fi anularea serviciului de oferire de mâncare la bord sau furnizarea de echipamente de protecţie. Operatorii aerieni asigură deja măşti personalului navigant.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.