Cine este omul care ar putea deveni primul trilionar al lumii. Când s-ar putea întâmpla acest lucru şi cine se mai află pe „lista scurtă”

Autor: Ioana Matei Postat la 15 mai 2020 1906 afişări

Cine este omul care ar putea deveni primul trilionar al lumii. Când s-ar putea întâmpla acest lucru şi cine se mai află pe „lista scurtă”

Jeff Bezos se îndreaptă spre punctul de a deveni prima persoană din lume cu o avere netă în valoare de un trilion (o mie de miliarde) de dolari, potrivit unui articol al publicaţiei americane Vice.

În prezent, averea netă a fondatorului Amazon se plasează la 142,8 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei internaţionale Forbes, valoare care îl face să se afle înaintea lui Bill Gates, care are o avere netă de 40 de miliarde de dolari.

Se pare însă că averea lui Bezos ar putea creşte într-un ritm mult mai rapid în anii care urmează, potrivit unui studiu realizat de site-ul Comparisun.

Bezos, care deţine un procent de 11% din Amazon, ar putea astfel să ajungă la o avere netă în valoare de o mie de miliarde de dolari în 2026, potrivit analizei Comparisun. După Bezos, candidaţii posibili pentru atingerea acestui prag sunt mogulul chinez din imobiliare Xu Jiayin (2027) şi cofondatorul Alibaba, Jack Ma (2030).

În primul trimestru al anului, Amazon a ajuns la venituri de 75 de miliarde de dolari - un record al companiei. Într-o declaraţie în presă de la începutul lunii, Bezos descria pandemia globală drept „cea mai dificilă perioadă pe care am întâlnit-o vreodată” şi a spus că va cheltui cel puţin 4 miliarde de dolari, profitul din primul trimestru, ca răspuns în lupta împotriva coronavirusului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lista,
miliarde,
avere,
valoare,
amazon,
americane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.