Iancu Guda, analist economic: Avem cel mai supradimensionat aparat public din Europa, 1 din 4 români lucrează în mediul public, iar în continuare se biciuieşte sectorul privat, măsurile luate sunt cel puţin subdimensionate

Autor: Miruna Diaconu Postat la 19 martie 2020 910 afişări

Iancu Guda, analist economic, spune, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că mediul public din România este cel supradimensionat aparat public din Europa, circa 1 din 4 români lucrează în sectorul privat, iar măsurile luate pentru sprijinul companiilor din mediul privat sunt subdimensionate.

Iancu Guda, analist economic: Avem cel mai supradimensionat aparat public din Europa, 1 din 4 români lucrează în mediul public, iar în continuare se biciuieşte sectorul privat, măsurile luate sunt cel puţin subdimensionate

Iancu Guda, analist economic, spune, în cadrul emisiunii de business ZF Live, că mediul public din România este  cel supradimensionat aparat public din Europa, circa 1 din 4 români lucrează în sectorul privat, iar măsurile luate pentru sprijinul companiilor din mediul privat sunt subdimensionate.

“În 2020, economia riscă să intre în recesiune, mediul de business este blocat, e nevoie de minim 40 miliarde lei pentru a ajuta mediul de afaceri din România. Economia intră într-un blocaj de facto acum. Economia este căruţa care s-a blocat în nămol. Calul care trage această căruţă este mediul privat, iar în căruţă este sectorul public. În continuare se biciuieşte sectorul privat şi se dă pe la nas cu ajutoare subdimensionate, din căruţă ar trebui să coboare mediul public şi să-şi pună genunchii în nămol”, a spus Iancu Guda, analist economic, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El a adăugat că România are cel mai supradimensionat aparat public din Europa, având în vedere că 1 din 4 români lucrează în mediul public. În plus, salariile de la stat sunt cu 65% mai mari decât în privat.

”Avem 11% din PIB cheltuieli cu personal în sectorul public. Reprezintp 32% din veniturile publice, mult peste media UE care e la 22%. Aceste măsuri ar fi trebuit să includă deja şi ajustări pe partea de cheltuieli. Singurul care trage este mediul privat”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
public,
mediu,
privat,
analist

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.