Hoţii care au furat o ţară

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 21 iulie 2013 390 afişări

După cazul de la Liceul Bolintineanu, criticile opoziţiei pe tema "USL continuă să violeze statul de drept" şi-au atins apogeul odată cu cazul Fenechiu, primul din România când un ministru aflat în funcţie este condamnat la închisoare.

Hoţii care au furat o ţară

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut sesiune specială a Parlamentului, care să discute implicaţiile cazului Fenechiu asupra Mecanismului de Cooperare şi Verificare (sugerând că din cauza păstrării lui Fenechiu în Guvern, România va avea un raport negativ pentru Schengen) şi politica proastă de personal a lui Victor Ponta, din al cărui cabinet au plecat 14 miniştri din cauza unor probleme penale, de incompatibilitate sau de plagiat. Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL, a prevestit catastrofa economică în cazul unui raport prost al UE asupra MCV, susţinând că "investiţiile străine în România vor scădea, afectând grav economia".

Iritat, Ponta a replicat că speră ca şi pe "hoţii" Blejnar, Videanu sau Duţă să-i cheme "cineva" în judecată pentru că "au furat o ţară" şi a anunţat că Guvernul va sesiza DNA pentru fraude legate de proiectul cardului naţional de sănătate, soldate cu o pagubă de 1,2 mil. euro în mandatul lui Lucian Duţă (PDL), fostul şef CNAS. Cei vizaţi l-au acuzat pe premier fie că iar intervine în treburile justiţiei, fie că vrea să acopere ruşinea cazului Fenechiu legându-se brusc de Duţă.

Prevestirile opoziţiei pe tema dezastrului MCV se amână deocamdată: raportul verbal bienal prezentat la Bruxelles asupra progresului României şi al Bulgariei în MCV a fost pozitiv şi n-a inclus referiri la situaţia politică ori la cazul Fenechiu. Recomandarea clară a UE către statele membre este însă ca miniştrii care au probleme cu justiţia să demisioneze şi nu să aştepte să fie condamnaţi, cum a fost în cazul lui Fenechiu.

Utilitatea acestei recomandări ar putea s-o cunoască în curând Spania, unde au loc mari manifestaţii de stradă antiguvernamentale, în urma izbucnirii unui scandal de corupţie care îl vizează pe însuşi premierul Mariano Rajoy, acuzat că a atribuit în secret contracte grase companiilor care au sponsorizat Partidul Popular, aflat la guvernare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hotii-care-au-furat-o-tara-11135384
11135384
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.