Guvernul vrea să măsoare câtă apă mai are România în subteran

Postat la 11 decembrie 2012 13 afişări

Guvernul vrea să evalueze, între 2013 şi 2016, rezervele geologice de ape subterane din toată ţara. Guvernul intenţionează să deruleze în perioada 2013-2016 un program la nivel naţional de cercetare geologică a resurselor de ape subterane potabile şi industriale, cu scopul utilizării "raţionale" a zăcămintelor.

"Prezentul program vizează apele subterane potabile şi industriale pentru activităţile de prospecţiune, explorare, determinare şi evidenţă a resurselor", se arată în anexa unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei. Toate informaţiile care vor fi obţinute în urma acestor cercetări vor fi puse la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, care va scoate perimetrele în care vor fi identificate resursele la licitaţie în vederea concesionării.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
rezerve,
apa,
subteran
/actualitate/guvernul-vrea-sa-masoare-cata-apa-mai-are-romania-in-subteran-10385260
10385260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.