Grupul francez Total discută un parteneriat cu Lukoil pentru explorarea de petrol de şist în Rusia

Postat la 28 martie 2014 41 afişări

Compania petrolieră franceză Total discută un parteneriat cu Lukoil pentru dezvoltarea unor proiecte de şist în Rusia, guvernul de la Moscova orientându-se către surse neconvenţionale pentru a compensa scăderea producţiei la exploatările vechi din zona Siberiei, potrivit Financial Times (FT).

Grupul francez Total discută un parteneriat cu Lukoil pentru explorarea de petrol de şist în Rusia

 Lukoil, cea mai mare companie energetică privată din Rusia, deţine licenţa de explorare petrolieră pentru uriaşa formaţiune de şist Bajenov, ale cărei resurse nu au fost încă dovedite. Bajenov este considerat cel mai mare zăcământ de şist din Rusia, care deţine cele mai mari rezerve petroliere de şist din lume, potrivit estimărilor Departamentului Energiei din SUA.

Surse apropiate situaţiei au declarat pentru FT că Lukoil şi grupul francez Total discută formarea unei companii mixte (joint venture) pentru a dezvolta proiecte din Rusia, dificile din punct de vedere tehnic, categorie în care sunt incluze zăcămintele petroliere de şist.

Sursele citate au subliniat că nu există nicio garanţie că în urma discuţiilor se va ajunge la un acord. Contactaţi de FT, reprezentanţii Total şi Lukoil au refuzat să comenteze informaţiile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grupul-francez-total-discuta-un-parteneriat-cu-lukoil-pentru-explorarea-de-petrol-de-sist-in-rusia-12349881
12349881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.