Un oficial ucrainean susţine că Rusia a mobilizat 100.000 de militari la frontieră

Postat la 27 martie 2014 67 afişări

Rusia a mobilizat aproximativ 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina, a afirmat joi preşedintele consiliului naţional de securitate ucrainean, un număr superior celui de peste 20.000 de persoane evocat de Statele Unite.

Un oficial ucrainean susţine că Rusia a mobilizat 100.000 de militari la frontieră

 "Aproximativ 100.000 de militari sunt staţionaţi la frontiera ucraineană. Ei sunt pregătiţi să atace de mai multe săptămâni", a declarat Andrei Parubi, în cadrul unui interviu acordat de la Kiev Consiliului Atlantic, un cerc de reflecţie cu sediul la Washington.

"Trupele ruseşti nu sunt numai în Crimeea, ele sunt de-a lungul întregii frontiere. Ele sunt în nord, est, sud", a afirmat Parubi.

"În fiecare zi, în fiecare noapte ne aşteptăm la un atac enorm pe teritoriul Ucrainei continentale şi ne pregătim pentru aceasta", a adăugat şeful consiliului de securitate naţională.

Potrivit Pentagonului, peste 20.000 de militari ruşi cu echipamente necesare unei operaţiuni militare se află în prezent de-a lungul frontierei ruso-ucrainene. Duminică, Rusia a dezminţit că ar fi mobilizat trupe.

Un oficial american din cadrul Apărării a părut sceptic în faţa cifrelor evocate de Parubi. "Mi se pare prea mult", a mărturisit el pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-oficial-ucrainean-sustine-ca-rusia-a-mobilizat-100-000-de-militari-la-frontiera-12346358
12346358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.