Barack Obama vrea ca NSA să nu mai colecteze date telefonice în SUA

Postat la 27 martie 2014 40 afişări

Preşedintele Barack Obama a descris în detaliu, joi, proiectul său de reformă pentru ca datele apelurilor telefonice efectuate în Statele Unite să nu mai fie colectate sau stocate de Agenţia Naţională de Securitate (NSA), ci să rămână în posesia operatorilor.

Barack Obama vrea ca NSA să nu mai colecteze date telefonice în SUA

 "După ce am analizat cu atenţie opţiunile disponibile, am decis că cea mai bună cale este ca statul să nu mai colecteze şi nici să nu mai stocheze aceste date la grămadă", a declarat el într-un comunicat, detaliind proiectul de lege pe care vrea să îl trimită Congresului. "În schimb, datele ar trebui să rămână la operatorii telefonici".

Barack Obama a afirmat că vrea să pună capăt stării programului de supraveghere telefonică, dezvăluit de Edward Snowden în iunie, păstrând capacitatea agenţiilor de informaţii de a depista eventuale apeluri din partea suspecţilor de terorism.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
colectare,
obama,
nsa,
sua,
apeluri,
operatori,
agentie,
detaliu
/actualitate/barack-obama-vrea-ca-nsa-sa-nu-mai-colecteze-date-telefonice-in-sua-12346015
12346015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.