GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Semn bun: cresc scadenţele datoriei

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 ianuarie 2014 78 afişări

România a atras de pe piaţa externă 2 mld. dolari, destinate fondului de rezervă al Ministerului Finanţelor, prin două emisiuni de obligaţiuni cu scadenţe la 10 şi, în premieră, la 30 de ani, în condiţiile unor randamente bune, sub nivelurile indicative prezentate investitorilor: 2,375% peste referinţa titlurilor de trezorerie SUA pentru obligaţiunile pe 10 ani şi 2,7% peste referinţă pentru cele pe 30 de ani.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Semn bun: cresc scadenţele datoriei

Pentru luna ianuarie au fost programate licitaţii de titluri de stat pe piaţa internă în valoare de 4,03 mld. lei şi 200 mil. euro. Ministrul bugetului, Liviu Voinea, a anunţat că România va lansa în prima jumătate a anului şi o emisiune de obligaţiuni în euro pe 10 ani.

Anul trecut, statul a împrumutat de pe piaţa internă 48,53 mld. lei, iar de pe piaţa internă şi externă a atras 3,57 mld. euro şi 1,5 mld. dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-semn-bun-cresc-scadentele-datoriei-11927122
11927122
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.