Un pic de optimism pentru noi de la Banca Mondială

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 ianuarie 2014 44 afişări

Pentru Europa Centrală şi de Est, Banca Mondială estimează o creştere economică de 3,5% în acest an, 3,7% la anul şi 3,8% în 2016. Anul trecut, notează experţii băncii, creşterea regională (evaluată la 3,4%) s-a consolidat în special graţie exportului de materii prime energetice, în timp ce exportatorii de produse agricole şi metalurgice au suferit din cauza ieftinirii acestor mărfuri.

Un pic de optimism pentru noi de la Banca Mondială

Pentru anul în curs, perspectivele cele mai bune le aparţin ţărilor cu relaţii comerciale puternice, iar cele mai slabe celor care au de luptat cu deficite externe şi fiscale mari. Riscurile regionale cele mai importante ţin de o potenţială încetinire marcată a creşterii economice din Rusia şi de insuficienţa resurselor de finanţare la nivel global.

În cazul României, Banca Mondială prevede o creştere a PIB de 2,5% în acest an şi de 2,7% în fiecare dintre următorii doi ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-pic-de-optimism-pentru-noi-de-la-banca-mondiala-11926063
11926063
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.