GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Industria şi construcţiile, bilanţ bun în iunie

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 iunie 2013 135 afişări

Producţia industrială a avut în iunie o evoluţie uşor ascendentă, iar volumul lucrărilor de construcţii a crescut - tendinţe care au şanse să se menţină şi în perioada următoare, reiese din sondajul de conjunctură al BNR cu estimările companiilor de profil pentru luna iunie şi tendinţele pentru perioada următoare.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Industria şi construcţiile, bilanţ bun în iunie

Cererea insuficientă şi blocajul financiar au fost invocate ca principali factori de limitare a activităţii. O deteriorare a aşteptărilor a fost consemnată în industriile metalurgică, extractivă şi producătoare de mijloace de transport, în timp ce estimări optimiste au exprimat managerii companiilor din industriile de prelucrare a petrolului, furnizoare de materiale de construcţii, IT&C, dar şi în industria textilă, de confecţii şi încălţăminte, sectoare care aveau aşteptări negative în sondajul din luna mai.

Volumul comenzilor adresate industriei era aşteptat să consemneze un avans modest, generat de comenzi pentru export mai mari decât în luna mai.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-industria-si-constructiile-bilant-bun-in-iunie-11052108
11052108
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.