Germania va renunţa total la utilizarea de cărbune în mai puţin de 20 de ani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 ianuarie 2019 78 afişări

Germania va renunţa total la utilizarea de cărbune în mai puţin de 20 de ani

Într-o mişcare de pionierat, Germania decide să renunţe la cărbune ca sursă de energie electrică până în 2038, cel târziu, ca parte din eforturile de a combate schimbările climatice, potrivit MarketWatch.

Comisia de Cărbune, un panel numit de guvernul german pentru a analiza situaţia, a ajuns la un acord duminică după mai multe luni de analiză şi dezbateri.

„Am reuşit”, spune Ronald Pofalla, şeful comisiei. „Acesta este un efort istoric”.

Mai mult de o treime din energia electrică a ţării este produsă din cărbune, ceea ce contribuie la dimensiunea efectului de seră – contribuind masiv la încălzirea globală.

Cei 28 de membri ai comisiei, care reprezintă regiuni de minerit, companii de utilităţi, oameni de ştiinţă şi specialişti în mediul înconjurător, sugerează că o revizuire a ţelului în 2032, pentru a încheia total consumul până în 2035.

Planul prevede miliarde de euro necesari din foduri federale pentru a ajuta regiunile care vor fi lovite de şomaj şi pentru a proteja consumatorii de creşterile de preţuri.

Întreaga decizie aşteaptă aproabarea Guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carbune,
germania,
hotarare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.