Fuga americanilor de chinezi prinde avânt: Celebra universitate MIT a rupt legăturile cu companiile de tehnologie Huawei şi ZTE

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 314 afişări

Fuga americanilor de chinezi prinde avânt: Celebra universitate MIT a rupt legăturile cu companiile de tehnologie Huawei şi ZTE

Universitatea americană Massachusetts Institute of Technology (MIT) a rupt legăturile cu companiile Huawei Technologies şi ZTE Corp în contextul în care autorităţile americane investighează companiile chineze cu privire la încălcarea unor sancţiuni, potrivit Reuters.

MIT este cel mai recent nume din mediul academic american care renunţă la echipementele telecom produse de Huawei şi alte companii din China pentru a evita pierderea finanţărilor federale.

„MIT nu acceptă noi angajamente şi nici nu le va continua pe cele existente cu Huawei şi ZTE şi subsidiarele lor din cauza unor investigaţii federale cu privire la potenţiala încălcare a restricţiilor aduse de sancţiuni”, a transmis Maria Zuber, vicepreşdinte al departamentului de cercetare, în cadrul unei scrisori publicate pe site-ul instituţiei.

Colaborările cu China, Rusia şi Arabia Saudită vor trece prin proceduri administrative de reverificare, adaugă Zuber.

„Institutul va revizui politica de colaborare cu aceste entităţi pe măsură ce circumstanţele evoluează”; spune ea.

MIT nu este prima instituţie de o asemenea mărime care ia această măsură. Şi Universitatea Oxford din Marea Britanie s-a oprit anul acesta din a accepta finanţări din partea Huawei.

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei şi fiica fondatorului companiei, Ren Zhengfei, a fost arestată în Canada în luna decembrie la cererea Statelor Unite pe fondul unor acuzaţii de fraudă şi pentru că ar fi încălcat sancţiunile impuse de americani Iranului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
companii,
mit,
universitate,
chinezi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.