Fostul rapper german Denis Cuspert, un propagandist al Statului Islamic, ucis într-un atac aerian american în Siria

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 30 octombrie 2015 62 afişări

Un fost rapper german, Denis Cuspert, alias Abu Talha al-Almani, un propagandist al reţelei jihadiste Statul Islamic (SI), a fost ucis luna aceasta în Siria, la bordul unui vehicul, într-un atac aerian american, a declarat joi un oficial american pentru CNN.

"Credem că a fost ucis într-un atac aerian luna aceasta", a declarat, citat de AFP, un oficial american din cadrul Apărării. Rapperul, unul dintre cei mai cunoscuţi jihadişti din Germania, ar fi fost ucis într-un atac care "nu-l viza în mod expres", a precizat oficialul. "Nu era considerat o ţintă de mare valoare" pe care Statele Unite să o caute să o elimine, a adăugat el, fără să ofere alte detalii.

Denis Mamadou Cuspert, cunoscut ca rapper sub numele Deso Dogg, a fost deja dat mort în aprilie 2014, într-un atac sinucigaş comis de către Frontul al-Nusra - aripa siriană a Al--Qaida - împotriva grupării Statului Islamic.

El s-a alăturat jihadului în Siria după ce s-a convertit la islam şi a aderat la Millatu Ibrahim, o grupare projihadistă din Germania înfiinţată de către Mohamed Mahmoud, un jihadist austriac, care a jucat, de asemenea, un rol important în cadrul propagandei pro-SI în Siria.

Un mesaj postat pe o pagină de Facebook a unui rezident din Rakka pe 17 octombrie afirma că Denis Cuspert a fost ucis într-o camionetă, cu o zi înainte, într-un tir de rachete efectuat de două avioane, în apropiere de o staţie de alimentare cu benzină, la Hunaida, pe drumul care asigură legătura între Rakka şi al-Tabqa, potrivit Florian Flade, un expert german în domeniul terorismului care l-a urmărit pe Cuspert.

Cuspert ar fi împlinit vârsta de 40 de ani două zile mai târziu.

El a fost introdus pe lista cu oorganizaţii teroriste a Departamentului de Stat american în februarie. Potrivit diplomaţiei americane, acesta s-ar fi alăturat SI în 2012 şi ar fi apărut în numeroase înregistrări video de propagandă din partea grupării jihadiste, inclusiv într-una în care pare să ţină în mână un cap, în urma unei decapitări.

"Se pare că era folosit ca recrutor SI, concentrându-se în special asupra vorbitorilor de germană", potrivit aceleiaşi surse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
GERMANIA,
STATUL ISLAMIC
/actualitate/fostul-rapper-german-denis-cuspert-un-propagandist-al-statului-islamic-ucis-intr-un-atac-aerian-american-in-siria-14867801
14867801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.