Genial! O ardeleancă i-a cerut lui Iohannis „coloană oficială” şi are legea de partea ei

Postat la 29 octombrie 2015 86010 afişări

Genial! O ardeleancă i-a cerut lui Iohannis „coloană oficială” şi are legea de partea ei

Arădeanca Mihaela Nedelcu Luncan, stabilită în Bucureşti şi membră a partidului M10, a solicitat, în scris, Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi preşedintele să primească o coloană oficială. Interesant este că, într-o anumită măsură, interpretând într-un sens larg legislaţia, Mihaela Nedelcu Luncan ar putea părea îndreptăţită să primească protecţie SPP şi coloană oficială.

Vezi mai jos cererea


„Către: Consiliul Suprem de Apărare a Ţării

Ref: Cerere protecţie SPP şi coloană oficială

Stimate domnule Preşedinte,

Am citit cu încântare recentele modificări aduse Legii nr. 191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază.

Având în vedere că:

● traficul în Bucureşti este unul de natură a-mi incomoda activităţile curente şi urgente de bun cetăţean;

● nu există nicio diferenţă legală între un preşedinte de partid politic parlamentar (care poate beneficia potrivit modificărilor aduse legii de protecţia SPP) şi un simplu cetăţean.

Astfel,

● având în vedere faptul că a fost modificat art. 14 alin. (4) al Legii nr. 191/1998 astfel încât ”Cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie unor demnitari şi foşti demnitari, alţii decât cei prevăzuţi la alin. (2), precum şi altor persoane, la cererea acestora.”

● având în vedere faptul că aceeaşi lege prevede că SPP ”organizează şi coordonează, pe timpul misiunilor de protecţie şi pază, activitatea tuturor forţelor participante din cadrul instituţiilor prevăzute la art. 4 alin. (1).” (adică art. 4 alin. (1) ”Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, Serviciul de Protecţie şi Pază colaborează cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu celelalte ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale.”)

● având în vedere faptul că Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede la Art. 223 alin. (1) că ”Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei.”

şi, mai ales, având în vedere prevederile art. 16 alin. (1) din Constituţia României, conform căruia – ”Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”,

vă solicit, domnule Preşedinte, să aprobaţi includerea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT a prezentei cereri de a beneficia de protecţia Serviciului de Protecţie şi Pază, inclusiv prin posibilitatea de a beneficia de o coloană oficială.

Cu deosebită consideraţie,

Mihaela LUNCAN”

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
oficial,
lege,
stabilire,
protectie,
serviciu
/actualitate/genial-o-ardeleanca-i-a-cerut-lui-iohannis-coloana-oficiala-si-are-legea-de-partea-ei-14867052
14867052
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: De ce este energia în România mai scumpă decât în Italia sau Spania. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.