Fosta fabrică de încălţăminte Clujana din Cluj Napoca, clădire deţinută de Consiliului Judeţean Cluj Napoca, a fost transformată în cel mai mare hub creativ din Transilvania

Autor: Roxana Rosu Postat la 29 iulie 2022 354 afişări

Fosta fabrică de încălţăminte Clujana din Cluj Napoca, clădire deţinută de Consiliului Judeţean Cluj Napoca, a fost transformată în cel mai mare hub creativ din Transilvania

Fosta fabrică de încălţăminte Clujana, un spaţiu de patrimoniu industrial de 2200 metri pătraţi aflat în prezent în proprietatea autorităţilor locale din Cluj Napoca, a fost transformată într-un hub creativ regional, sub denumirea MushuROI, un concept iniţiat de Sani Stranszky şi dezvoltat împreună cu Adrian Dragoş.

Centrul reuneşte proiecte de artă, design, fotografie, producţie video, digitală şi architecture, urmând să găzduiască o serie de evenimente şi întâlniri.

Vodafone România s-a alăturat demersului în calitate de partener.

Iniţiativele culturale care se alătură hubului MushuROI beneficiază şi de sprijin în atragerea de fonduri şi finanţările europene pentru perioada 2021-2027 prin programul Europa Creativă, subprogramul Cultură;  Cetăţeni, Egalitate, Drepturi şi Valori; Noul Bauhaus European.”     

Sprijinul concret oferit de MushuROI constă în scrierea şi implementarea proiectelor, oportunităţi şi opţiuni de parteneriate & proiecte.   

MushuROI este o iniţiativă public-privată şi se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Vodafone, UniCredit Bank, VISA şi Kronospan.

Fostul sediu al societăţii Clujana a ajuns în proprietatea Consiliului Judeţean Cluj în 2018, după ce firma a intrat în insolvenţă. Fabrica de încălţăminte, înfiinţată în 1911, a ieşit din insolvenţă în 2020.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj,
cluj napoca,
incaltaminte,
fabrica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.