Ford România şi-a dublat cifra de afaceri şi a intrat în clubul companiilor cu afaceri de peste 10 miliarde lei

Postat la 04 iunie 2019 96 afişări

Intrarea în producţie a SUV-ului EcoSport a dus businessul Ford România la peste 10,5 mld. lei în 2018, constructorul devenind astfel a doua cea mai mare companie din industria auto locală, după businessul pe o singură companie.

Ford România şi-a dublat cifra de afaceri şi a intrat în clubul companiilor cu afaceri de peste 10 miliarde lei

Creşterea puternică a producţiei uzinei Ford de la Craiova a de­ter­minat o creştere de 114% a cifrei de afaceri în 2018 versus 2017, potrivit datelor Minis­te­ru­lui Fi­nan­ţelor. Anul 2018 a fost primul an întreg pen­tru pro­ducţia SUV-ului EcoSport, lansat în octom­brie 2017. Anul trecut s-au asamblat la Craiova pes­te 141.000 de maşini, de aproape trei ori mai mul­te decât în 2017, ultimul an pentru mono­volumul B-Max.

Acum, cu un business de peste 10 miliarde de lei, Ford România se alătură unor companii pre­­cum Automobile Dacia, OMV Petrom, OMV Petrom Marketing, Rompetrol Rafinare şi Kaufland. Mai mult, odată cu anunţul legat de extin­de­rea producţiei uzinei, prin lansarea celui de-al doilea SUV mic - Puma - Craiova devine un pol de atracţie pentru noi centre logistice, iar pri­mii care au anunţat o nouă investiţie sunt cei de la Ele­ment Industrial, care vor construi un parc lo­gistic de 60.000 mp în urma unei in­vestiţii de 35 mil. euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ford,
ford romania,
intrare,
cifra de afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.