Ford, GM şi Renault sunt îngrijoraţi că situaţia din Ucraina le poate afecta vânzările în Rusia

Postat la 04 martie 2014 33 afişări

Şefii Ford Motor, General Motors, Renault şi ai altor producători auto urmăresc cu mare atenţie impactul tensiunilor ruso-ucrainene din Crimeea asupra pieţei auto din Rusia.

Ford, GM şi Renault sunt îngrijoraţi că situaţia din Ucraina le poate afecta vânzările în Rusia

 Rusia este importantă pentru producătorii auto, anul trecut fiind comercializate pe această piaţă 2,78 milioane de vehicule, relatează Bloomberg. În Germania, cea mai mare piaţă europeană, au fost vândute anul trecut 2,95 milioane de vehicule, iar în Marea Britanie 2,26 milioane.

"Situaţia actuală este foarte instabilă şi o monitorizăm cu atenţie. Nu vom face nimic pe termen scurt. Este prea devreme să tragem concluzii", a declarat Stephen Odell, directorul operaţiunilor Ford în Europa.

Ford fabrică automobilele Focus şi Mondeo la o uzină din regiunea St. Petersburg.

General Motors operează o fabrică la St. Petersburg, iar constructorul auto american majorează capacitatea de producţie pentru a construi circa 350.000 de vehicule în Rusia.

"Urmărim situaţia îndeaproape, pe toate fronturile, pentru a fi pregătiţi să acţionăm. Este o piaţă mare pentru noi", a declarat Dan Amman, preşedintele GM.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/ford-gm-si-renault-sunt-ingrijorati-ca-situatia-din-ucraina-le-poate-afecta-vanzarile-in-rusia-12195514
12195514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.