Fondul de Garantare a Asiguraţilor: La data de 9 Iunie, mai sunt valabile 2,94 milioane de poliţe de la Euroins, dintre care aproximativ 2 milioane poliţe RCA. Poliţele Euroins mai sunt valabile până la 8 Septembrie

Autor: Roxana Rosu Postat la 09 iunie 2023 27 afişări

Fondul de Garantare a Asiguraţilor: La data de 9 Iunie, mai sunt valabile 2,94 milioane de poliţe de la Euroins, dintre care aproximativ 2 milioane poliţe RCA. Poliţele Euroins mai sunt valabile până la 8 Septembrie

Numărul poliţelor de asigurare încă valabile deţinute de clienţi la Euroins se ridică astăzi la circa 2,94 milioane, din care aproximativ 2 milioane sunt poliţie RCA, a anunţat Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

La 17 Martie 2023, data ridicării licenţei de funcţionare a Euroins de către ASF, erau valabile circa 3,66 milioane de contracte de asigurări, dintre care aproximativ 2,76 milioane contracte RCA.

FGA a anunţat că până la data de 8 iunie a primit 92.168 de Cereri de plată din partea creditorilor de asigurări ai Euroins. DIntre acestea, au fost înregistrare 53.976 de cereri, din care 35.610 cereri plată daune-Anexa 10 şi 18.366 Cereri de plată restituire primă-Anexa 9.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri deschiderea procedurii de faliment pentru Euroins, iar conform legii în termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept.

Termenul de 90 de zile se împlineşte la data de 08 Septembrie.

Potrivit legii, Lichidatorul judiciar are posibilitatea de a denunţa poliţele înainte de acest termen.

FGA a precizat că decizia din data de 09 Iunie a Tribunalului nu este definitivă.

În cazul contractelor de asigurari din clasa XV-Asigurări de garanţii, termenul de încetare de drept a poliţelor este de 150 de zile. Acest termen se împlineşte la 7 Noiembrie 2023.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
euroins,
asigurari,
polite,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.