FMI: Discuţiile cu autorităţile române vor continua de la Washington. Sunt unele chestiuni nerezolvate

Postat la 13 iunie 2014 35 afişări

Discuţiile cu autorităţile române vor continua de la sediul FMI din Washington, a anunţat joi instituţia internaţională, notând că au rămas unele chestiuni nerezolvate şi fără să precizeze când o misiune a Fondului ar putea reveni la Bucureşti.

FMI: Discuţiile cu autorităţile române vor continua de la Washington. Sunt unele chestiuni nerezolvate

 "Economia a continuat să-şi revină şi este aşteptată acum să crească cu 2,8% în acest an. Dezechilibrele fiscale au fost reduse şi deficitul de cont curent a rămas scăzut. În perspectivă, echipele (FMI şi Comisiei Europene, n.r.) au avut discuţii constructive cu autorităţile române despre cum să asigure continuarea progreselor şi au ajuns la acord asupra unor politici importante în această privinţă. Totuşi, unele chestiuni rămân nerezolvate. Discuţiile cu autorităţile române vor continua de la sedii", se arată într-un comunicat al Fondului.

Echipe ale FMI şi Comisiei Europene s-au aflat la Bucureşti în perioada 2-12 iunie pentru discuţii privind a treia evaluare în cadrul acordului stand-by al FMI cu România şi pentru prima evaluare a programului preventiv pentru balanţa de plăţi cu Uniunea Europeană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fmi-discutiile-cu-autoritatile-romane-vor-continua-de-la-washington-sunt-unele-chestiuni-nerezolvate-12750096
12750096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.