AVERTISMENTUL FMI: Lumea trebuie să acţioneze pentru a împiedica un colaps devastator al pieţei imobiliare

Postat la 12 iunie 2014 43 afişări

Lumea trebuie să acţioneze pentru a reduce riscul unui nou colaps devastator al pieţei imobiliare, a avertizat Fondul Monetar Internaţional (FMI), la publicarea unui raport care a arătat că preţurile la locuinţe sunt semnificativ peste media istorică în multe ţări.

AVERTISMENTUL FMI: Lumea trebuie să acţioneze pentru a împiedica un colaps devastator al pieţei imobiliare

 Accelerarea preţurilor la locuinţe de la niveluri deja ridicate a devenit una dintre principalele ameninţări la adresa stabilităţii economice, ţările înregistrând doar progrese limitate în controlul acestui fenomen, scrie cotidianul Financial Times.

Instrumentele pentru a ţine sub control boom-ul pieţei imobiliare nu au fost încă finalizate, dar "această situaţie nu trebuie să fie un motiv pentru lipsa acţiunii", a declarat directorul adjunct al FMI Min Zhu.

Preţurile la locuinţe "se menţin cu mult peste mediile istorice în majoritatea ţărilor" în relaţie cu veniturile şi chiriile, a spus Zhu într-un discurs săptămâna trecută la Bundesbank, banca centrală a Germaniei. Discursul a fost publicat mai târziu pentru a nu se suprapune anunţării deciziei de politică monetară a Băncii Centrale Europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avertismentul-fmi-lumea-trebuie-sa-actioneze-pentru-a-impiedica-un-colaps-devastator-al-pietei-imobiliare-12742585
12742585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.