Florin Iordache, ministrul Justiţiei, mesaj pentru protestatari: Să citească cu atenţie şi responsabilitate textul ordonanţei

Postat la 01 februarie 2017 73 afişări

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, le recomandă manifestanţilor să "citească cu atenţie şi responsabilitate" prevederile ordonanţei privind modificarea Codurilor penale, precizând că "nimic nu este secret, ilegal sau imoral".

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, mesaj pentru protestatari: Să citească cu atenţie şi responsabilitate textul ordonanţei

"Oamenii au ieşit în stradă, indignaţi de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, folosind argumente preluate de pe reţelele sociale. Doar că nu e nimic secret, ilegal sau imoral în caracterul acestei ordonanţe. Şi voi explica acest fapt cu contra-argumente la ”argumentele” vehiculate pe reţelele sociale. Îi îndemn pe toţi cei care şi-au strigat în stradă nemulţumirile să citească cu atenţie şi responsabilitate, cu ochii lor şi nu ”prin ochii altora”, atât textul ordonanţei de urgenţă, cât şi explicaţiile mele", scrie ministrul Justiţiei, Florin Iordache, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul transmite că afirmaţia căreia nu s-au mai operat modificări la Codurile penale prin ordonanţă de urgenţă este falsă.

"Modificări la Codul penal şi Codul de procedura penală nu se fac prin ordonanţă de urgenţă. FALS! Guvernul Ciolos a operat 151 de modificări în ambele Coduri, multe dintre ele fiind considerate la limita constituţionalităţii de către Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România. PSD nu a creat niciun fel de precedent şi nici nu a făcut ceva nemaivăzut. 2. S-a dezincriminat abuzul în serviciu. FALS! Textul art. 297 din Codul penal a fost declarat neconstituţional şi era ambiguu, de aceea trebuia modificatŢ, potrivit sursei citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.