Immochan plănuieşte să investească 170 de milioane de euro pe piaţa locală

Autor: Ioana Matei Postat la 01 februarie 2017 136 afişări

Immochan plănuieşte să investească 170 de milioane de euro pe piaţa locală

Compania de dezvoltare imobiliară Immochan a anunţat un plan de investiţii curente de 170 de milioane de euro în România. Immochan şi-a propus ca în următorii ani să funcţioneze ca dezvoltator urban, venind în întâmpinarea nevoilor oamenilor şi oraşelor, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.  

Cinci ani de activitate în România au reprezentat pentru Immochan o dezvoltare accelerată, compania devenind lider de piaţă în raport cu numărul de centre comerciale administrate. Cu operaţiuni în zona de retail, Immochan şi-a construit legitimitatea din postura de partener privilegiat al hipermarketurilor Auchan, alături de care deţine în Romania 23 de centre comerciale. Echipa de 53 de oameni gestionează astăzi un portofoliu de 1.200 de parteneri şi 150.000 metri pătraţi suprafaţă închiriabilă.

Cu un plan de investiţii curente de 170M euro, compania şi-a exprimat intenţiile de dezvoltare a pieţei româneşti. “Immochan îşi doreşte să dezvolte în continuare acele locuri unice care să aducă bucurie oamenilor zi de zi. Aceasta orientare depăşeşte cadrul unui proiect de retail, rezidenţial, office sau logistic. Este o orientare către nevoile comunităţilor. Nu excludem dezvoltarea de activităţi noi, de proiecte mixte, în parteneriat. Ne dorim să devenim unul dintre actorii majori ce îşi propun să dezvolte România, în colaborare cu administraţiile locale şi centrale”,  declară Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Immochan şi-a afirmat deja rolul de jucător global, atent la evoluţia nevoilor comunităţilor în proiectul de dezvoltare urbanistică iniţiat in 2013, Cartierul Coresi din Braşov. 

Proiectul Coresi Shopping Resort deschis în martie 2015 (45.000mp GLA) a reprezentat prima etapă a acestui proiect şi un punct de reper în industrie, printr-o poziţionare în zona de retail societal. Centrul este integrat în comunitate şi răspunde nevoilor unei regiuni întregi, atrăgând în egală măsura localnici şi turişti. Circa 9 milioane de vizitatori au trecut pragul centrului în 2016.

Asocierea în 2016 cu un brand local recunoscut, a condus la crearea proiectului Coresi Avantgarden, cu ambiţia declarată de a crea 3.000 de locuinţe noi în Braşov. 570 de apartamente în 13 blocuri sunt în construcţie, cu livrare în 2017 şi primul trimestru din 2018. Calitatea dezvoltatorilor şi a conceptului au condus la un succes de vânzări, 95% din apartamente găsind cumpărători până la această dată.

O mare parte din centrele comerciale administrate de Immochan se află într-un proces de modernizare, prin care Immochan îşi doreşte să aducă valoare adăugată clienţilor şi servicii inteligente pentru shopping şi socializare. Centrele comerciale din oraşele Oradea şi Satu Mare, au trecut deja prin acest proces şi poartă azi emblema Aushopping. În 2017, Immochan va continua procesul de transformare a 5 centre comerciale reprezentând 30.000 mp şi o investiţie totală de 10 milioane de euro.

Immochan România a luat fiinţă în ianuarie 2012, administrând, în prezent, un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel naţional. Immochan şi-a format expertiza de operator global în jurul a patru direcţii de business: dezvoltarea de proiecte imobiliare mixte ; leasing pentru centrele comerciale şi a retail park-urilor; activităţi de property management şi asset management.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.