Florin Cîţu anunţă că vin banii împrumutaţi de la UE. Prima tranşă este de trei miliarde de euro

Autor: Petru Mazilu Postat la 25 noiembrie 2020 60 afişări

Prima tranşă a împrumutului pe care România îl ia de la Uniunea Europeană prin instrumentul SURE va veni peste câteva zile. Anunţul a fost făcut de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu. Demnitarul a spus că prima tranşă are valoarea de trei miliarde de euro.

Florin Cîţu anunţă că vin banii împrumutaţi de la UE. Prima tranşă este de trei miliarde de euro

Ministrul Florin Cîţu a anunţat că în câteva zile va veni prima transă din împrumutul obţinut de România prin instrumentul SURE. Prima tranşă are valoare de trei miliarde de euro.

Cîţu a mai spus că Uniunea Europeană a acordat României în cadrul instrumentului SURE, conform cererii părţii române, un împrumut în valoare de 4,1 miliarde de euro pentru susţinerea a nouă mãsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Banii vor fi folosiţi pentru a finanţa deficitul bugetar apărut în urma creşterii cheltuielilor bugetare cu şomajul tehnic, programul flexibil de muncã şi alte mãsuri similare menite sã protejeze angajaţii şi persoanele care desfãşoarã o activitate independentã, precum şi pentru finanţarea, în subsidiar a unor mãsuri legate de sãnãtate, în special la locul de muncã.

Din punct de vedere al costurilor, împrumutul este acordat în aceiaşi termeni financiari cu care Comisia s-a împrumutat de pe piaţã, cupon 0%, a precizat Florin Cîţu. Prima transă din acest împrumut, în valoare de trei miliarde de euro şi cu maturitate de 14,5 ani, urmează a fi disponibilizată României în zilele următoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin cîţu,
bani,
împrumut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.