Flanco deschide un nou magazin în Cluj şi aşteaptă vânzări anuale de peste 14 mil de lei

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 martie 2012 77 afişări

Lanţul de retail electro-IT Flanco inaugurează, în Iulius Mall Cluj, un nou magazin, în urma unei investiţii de peste 2,2 milioane lei (inclusiv stoc de marfă). Noul magazin, al doilea deschis în zona Transilvaniei în mai puţin de o lună, va fi inaugurat pe 30 martie şi dispune de o suprafaţă totală de 800 mp, o echipă de 18 consilieri de vânzări, specializaţi în diversele categorii de produse aflate la raft (IT, electronice, electrocasnice, accesorii şi consumabile).

Magazinul din Cluj integrează noul concept de retail interactiv, creaţie proprie Flanco, în care toate produsele sunt în funcţiune şi pot fi testate. "Conform studiilor noastre, piaţa de electro IT din Cluj a înregistrat o evoluţie stabilă în ultimii doi ani, consumul per familie fiind printre cele mai ridicate din România", a declarat Gabriel Pereş, sales director Flanco.

Pentru acest an, retailerul intenţionează o creştere cu 20% a suprafeţei comerciale, în primele 3 luni ale anului fiind deja deschise 5 magazine (Bistriţa, Cluj, Deva, Sibiu şi Târgovişte), cu o investiţie totală de 9,5 milioane lei. Deschiderile de magazine din primul trimestru au crescut suprafaţa de vânzare cu 10%, până la 46.000 mp.

Flanco a organizat în perioada 22-27 martie 2012 o campanie de marketing sub numele Black Week, care a adus un trafic de peste 400.000 de vizitatori şi vânzări de 3 ori mai mari faţă de o săptămână obişnuită.

Retailer-ul estimează pentru acest an investiţii de 3,5 milioane euro, destinate deschiderilor şi amenajărilor de magazine şi prognozează pentru întreg anul 2012 atingerea unei cifre de afaceri de 140 de milioane de euro, faţă de 110 milioane de euro în 2011. Compania operează, în acest moment, o reţea de 78 de magazine în cele mai importante regiuni comerciale ale ţării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Flanco,
deschidere,
Cluj,
vânzări
/actualitate/flanco-deschide-un-nou-magazin-in-cluj-si-asteapta-vanzari-anuale-de-peste-14-mil-de-lei-9451912
9451912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.