Fiscul a băgat spaima în multinaţionale. De ce se tem cel mai tare reprezentanţii acestora

Postat la 26 septembrie 2017 2016 afişări

95% din reprezentaţii companiilor multinaţionale prezente în România consideră că vor fi mai expuşi controalelor fiscale în viitor ca urmare a modificărilor aduse de baza impozabilă şi a mutării artificiale a profiturilor în alt stat, reiese dintr-un sondaj online realizat de Deloitte România.

Fiscul a băgat spaima în multinaţionale. De ce se tem cel mai tare reprezentanţii acestora

Potrivit cercetării, jumătate dintre reprezentanţii mediului de afaceri din România consideră că vor avea obligaţii de raportare suplimentare, 17% se aşteaptă la o creştere a impozitului pe profit datorat, iar 13% anticipează o dublă impozitare a unor venituri.

De asemenea, 68% anticipează că va creşte riscul ca Fiscul să facă ajustări ale preţurilor practicate în tranzacţiile intra-grup în cadrul controalelor fiscale ca urmare a implementării directivei europene privind raportarea obligaţiilor în fiecare ţară (country by country reporting adoptat de România prin OUG 42/2017), scrie realitatea.net

Sondajul online a fost făcut în perioada august - septembrie 2017.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.