Firmele lui Umbrărescu sunt oficial responsabile şi de ultimele trei loturi din autostrada Moldovei, de la Bacău la Focşani. Astăzi s-au semnat contractele cu CNAIR

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 15 februarie 2023 85 afişări

Firmele lui Umbrărescu sunt oficial responsabile şi de ultimele trei loturi din autostrada Moldovei, de la Bacău la Focşani. Astăzi s-au semnat contractele cu CNAIR

CNAIR a semnat miercuri, pe 15 februarie 2023, contractele de execuţie pentru ultimele trei loturi ale autostrăzii Moldovei care rămăseseră necontractate. Este vorba despre loturile dintre Bacău şi Paşcani, care vor fi construite de asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade, formată din companii deţinute de antreprenorul Dorinel Umbrărescu. Valoarea totală a contractelor este de 4,68 miliarde de lei, iar sursa de finanţare o reprezintă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Traseul celor trei loturi contractate miercuri are o lungime totală de 77,4 kilometri, iar durata fiecărui contract este de 150 de luni, din care 30 de luni sunt dedicate perioadei de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni – perioadei de garanţie a lucrărilor, potrivit anunţului publicat pe site-ul CNAIR.

Practic, în acest moment, firmele lui Umbrărescu sunt responsabile de zece din cele treisprezece loturi pe care autostrada Moldovei le va avea în total, deci tot traseul de la Buzău la Paşcani.

Cele trei companii ale lui Dorinel Umbrărescu au deja experienţă în domeniul infrastructurii, Dorinel Umbrărescu fiind, de altfel, cel mai mare constructor de pe piaţa locală cu firma Spedition UMB, care a realizat afaceri de 1,3 miliarde de lei în 2021. Cel mai important proiect din portofoliul firmelor lui Umbrărescu până acum este autostrada Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea, unde Spedition UMB este responsabilă de câteva tronsoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autostrada,
contracte,
moldova,
firme,
semnare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.