Firea: „Tinerii români vor beneficia de reduceri la transport, cazare, evenimente culturale şi sportive sau la marile lanţuri de magazine prin cardul european pentru tineret"

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 31 ianuarie 2023 41 afişări

Firea: „Tinerii români vor beneficia de reduceri la transport, cazare, evenimente culturale şi sportive sau la marile lanţuri de magazine prin cardul european pentru tineret"

Tinerii români vor beneficia de reduceri prin cardul european pentru tineret, după ce Guvernul a aprobat aderarea României la Asociaţia Europeană a Cardurilor de Tineret (EYCA)

„Tinerii români vor beneficia de reduceri la transport, cazare, evenimente culturale şi sportive sau la marile lanţuri de magazine prin cardul european pentru tineret. Am prezentat şi susţinut, în şedinţa de Guvern de astăzi, documentul prin care România va adera la acordul parţial pentru mobilitatea tinerilor prin intermediul cardului european pentru tineret şi va face parte din Asociaţia Europeană a Cardurilor de Tineret sau EYCA aşa cum este cunoscută în rândul tinerilor”, anunţă Gabriela Firea,

Ea precizează că proiectul a fost adoptat şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va fi de acum instituţia responsabilă cu dezvoltarea şi implementarea Cardului European de Tineret în România.

„După acest pas, vom putea elibera primele carduri europene pentru tineret, gratuit, chiar din această primăvară! Tot ce ne interesează este să găsim cele mai avantajoase reduceri şi cele mai mari beneficii pentru tinerii care vor deţine acest card. Tinerii cu vârsta între 14 şi 35 de ani vor putea beneficia gratuit de acest card care oferă beneficii şi reduceri la cumpărături, teatru şi film, transport în comun sau muzee. La nivelul european, peste 6 milioane de tineri se bucură acum de aceste beneficii. În Europa, cele mai multe carduri sunt emise în Spania, Italia sau Ungaria. Împreună cu reprezentanţii EYCA am estimat aproape 100.000 de tineri vor beneficia de acest card în România”, încheie Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
eyca,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.