Femeia responsabilă de unele dintre cele mai cunoscute tranzacţii din România: „Împlinirea vine din exploatarea la maximum a tuturor valenţelor”

Postat la 15 august 2020 313 afişări

„Le-aş sfătui pe tinere să nu se teamă, să meargă încrezătoare pe drumul lor, cel al familiei şi carierei. Din punctul meu de vedere, una fără cealaltă nu-ţi asigură suficient echilibru. Împlinirea vine din exploatarea la maximum a tuturor valenţelor personale. Aşadar, şi carieră, şi copii (şi da, accentuez pluralul).”

Femeia responsabilă de unele dintre cele mai cunoscute tranzacţii din România: „Împlinirea vine din exploatarea la maximum a tuturor valenţelor”

„Anul acesta am închis trei tranzacţii, dintre care cea mai plină de provocări din punct de vedere profesional a fost asistenţa în refinanţare acordată unei companii locale”, spune Ioana Filipescu Stamboli, pentru care succesul se măsoară în tranzacţiile încheiate de echipa sa, cele mai recente reuşite profesionale. Pentru anul în curs, şi-a propus să îşi consolideze şi să îşi crească echipa. Cât priveşte leadershipul în funcţie de sexe, ea nu consideră că există avantaje sau dezavantaje într-un domeniu dominat de bărbaţi: „Principalele calităţi necesare unui lider, bărbat sau femeie, sunt seriozitatea, capacitatea de muncă şi flexibilitatea în luarea deciziilor. M-am simţit tot timpul confortabil cu alegerea mea profesională. E adevărat că un consultant de fuziuni şi achiziţii lucrează mult, dedicat, şi că în anumite momente i se cere să se concentreze aproape 100% din timpul său pe tranzacţia la care lucrează. Cred însă că orice profesionist ajunge să facă anumite sacrificii în plan personal; important este însă să existe o măsură, un echilibru”. Originară dintr-o familie în care două generaţii de femei înaintea sa au avut carieră, ea consideră firesc să facă acelaşi lucru: „Consider de asemenea că sacrificiul meu ca părinte a fost parţial formator pentru fiul meu. El a văzut de mic că o mamă poate avea şi carieră; mă aştept că acest lucru să conteze în viata lui de adult”.

Profilul Ioanei Filipescu Stamboli a apărut în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.