FELICITĂRI! O româncă din Arad, în echipa fizicienilor care au câştigat premiul Nobel în 2017

Postat la 06 octombrie 2017 271 afişări

Anamaria Effler, o româncă din Arad, s-a aflat în echipa fizicienilor recompensaţi cu Nobel în 2017. Anamaria Effler a plecat în Statele Unite imediat după terminarea liceului. Acum, tânără arădeancă Anamaria Effler face parte din proiectul LIGO, care a reuşit observarea undelor gravitaţionale.

FELICITĂRI! O româncă din Arad, în echipa fizicienilor care au câştigat premiul Nobel în 2017

Acest proiect este unul de colaborare şi implică peste 1.000 de cercetători din mai mult de 20 de ţări. Pionierii sunt Rainer Weiss şi Kip S. Thorne, împreună cu Barry C. Barish. Marţi Comitetul Nobel de la Stockholm i-a declarat pe cei trei savanţi câştigătorii premiului Nobel pentru Fizică 2017, scrie digi24.ro

Anamaria Effler are 33 de ani şi s-a născut în Arad. Studiile le-a terminat la cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ din Arad, Colegiul „Moise Nicoară”, fiind parte a unei generaţii de elită care a absolvit în anul 2003.

Imediat după terminarea liceului, Anamaria a primit burse de la mai multe universităţi din străinătate, tânăra alegând CalTech (California Institute of Technology)

Lucrează la observatorul laser al Universitatatii Tehnice din California, care observă şi studiază undele gravitaţionale, iar tânăra îi este recunoscătoare profesorului ei de fizică din liceu, despre care spune că i-a influenţat cariera. La rândul lui, dascălul, de la Colegiul „Moise Nicoară”, are numai cuvinte de laudă despre fosta lui elevă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.