Federaţia Crescătorilor de Bovine: Isteria aflatoxinei, creată artificial de multinaţionale din ţară

Postat la 22 martie 2013 18 afişări

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc, a declarat, vineri, că "isteria" privind aflatoxina a fost "artificial creată" de multinaţionale din România "prin încălcarea teritoriului lor de interese economice".

Federaţia Crescătorilor de Bovine: Isteria aflatoxinei, creată artificial de multinaţionale din ţară

 "Am încercat să finalizăm nebunia şi isteria cauzate de aşa-zisă problemă a aflatoxinei din România. Toată această isterie este artificial creată de către nişte multinaţionale din România prin încălcarea teritoriului lor de interese economice. Înainte cu trei săptămâni de izbucnirea scandalului, s-a discutat de problema laptelui cu aflatoxină în Serbia, în care se face referire de către o persoană că sunt informaţii că şi în România ar fi probleme cu lapte contaminat cu aflatoxină. În Serbia funcţionează două multinaţionale procesatoare de lapte care sunt şi în România", a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, Claudiu Frânc, la finalul unei întâlniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România a spus că pericolul contaminării laptelui cu aflatoxină a fost insuficient explicat de autorităţi, în condiţiile în care şi dacă ar fi fost înregistrată o prezenţă a aflatoxinei de zece ori peste limitele admise de normele UE "ar fi fost nevoie ca o persoană să consume zeci de litri de lapte pe zi, timp de 200 de zile, ca să aibă probleme".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/federatia-crescatorilor-de-bovine-isteria-aflatoxinei-creata-artificial-de-multinationale-din-tara-10684673
10684673
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.