Exporturile de ţiţei din SUA au atins un nivel record săptămâna trecută, în timp ce Occidentul se străduieşte să umple golul lăsat de limitările aprovizionării impuse de Kremlin

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 28 iulie 2022 26 afişări

Exporturile de ţiţei din SUA au atins un nivel record săptămâna trecută, în timp ce Occidentul se străduieşte să găsească alternative la livrările ruseşti, a raportat Insider.

Exporturile au însumat 4,55 milioane de barili pe zi, în creştere cu 21% faţă de săptămâna precedentă, potrivit datelor de la Energy Information Administration.

Exporturile combinate de ţiţei şi produse petroliere au crescut, de asemenea, la un nou maxim istoric, crescând cu 16% în decursul unei săptămâni, până la 10,87 milioane de barili pe zi.

Creşterea exporturilor a contribuit la scăderea stocurilor de petrol din SUA cu 4,5 milioane de barili pe zi, până la 422,1 milioane de barili înregistraţi săptămâna trecută, forţând preţurile ţiţeiului West Texas Intermediate să crească cu 3%, până la 97,91 dolari pe baril, iar ţiţeiul Brent cu 2,3%, până la 106,33 dolari înregistraţi miercuri.

De când Rusia a invadat Ucraina, naţiunile şi companiile occidentale au interzis importurile de petrol rusesc ori au luat măsuri de reducere a consumului propriu.

SUA au impus deja un embargo rusesc asupra petrolului, în timp ce Uniunea Europeană va implementa o interdicţie parţială până la sfârşitul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
exporturi,
sua,
crestere,
record,
occident,
criză

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.