Exporturile de grâu al UE în creştere, România este lider

Postat la 03 septembrie 2019 70 afişări

Exporturile de grâu din UE au continuat să crească în perioada 1 iulie - 2 septembrie, la 3,9 milioane mt, în creştere cu 20% faţă de anul, cu România principal exportator, conform datelor EU Crops Market Observatory citate de S&P Global Platts.

Exporturile de grâu al UE în creştere, România este lider

UE a livrat 397.455 t de grâu în săptămâna încheiată pe 2 septembrie, comparativ cu 360.959 t livrate cu o săptămână mai devreme.

România rămâne principalul exportator al blocului, livrările de grâu atingând un total de 1,4 milioane t în perioada menţionată.

Franţa, principala putere agricolă a UE, este aşeptată să exporte 41% din totalul cantităţilor de grâu vândute din UE în perioada 2019-20. Exporturile totale de grâu franceze au atins 765.260 t în perioada 1 iulie - 2 septembrie, conform datelor Comisiei Europene.

Arabia Saudită a devenit principala destinaţie pentru grâul UE, importând 507.921 t grâu comun între 1 iulie şi 2 septembrie, peste volumele importate de Algeria, de 451.161 t. Algeria era, de obicei, cel mai mare cumpărător de grâu din UE.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grau,
uniunea europeana,
crestere,
romania,
exporturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.