Criza din Argentina ajunge la noi recorduri. Autorităţile au impus măsuri de control al valutei pentru a nu scăpa economia complet din mână şi a opri căderea liberă

Postat la 02 septembrie 2019 228 afişări

Argentina a impus controlul valutei, în încercarea de a stabiliza pieţele, ţara confruntându-se cu o criză financiară din ce în ce mai profundă, relatează BBC.

Criza din Argentina ajunge la noi recorduri. Autorităţile au impus măsuri de control al valutei pentru a nu scăpa economia complet din mână şi a opri căderea liberă

Guvernul va restricţiona achiziţiile de valută după o scădere accentuată a valorii peso. Firmele vor trebui să solicite permisiunea băncii centrale pentru a vinde pesos şi a cumpăra valută străină, precum şi pentru a efectua transferuri în străinătate.

Argentina doreşte, de asemenea, să amâne plăţile datoriilor către Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a face faţă crizei.

Într-un buletin oficial emis duminică, guvernul a spus că este necesar să adopte „o serie de măsuri extraordinare pentru a asigura funcţionarea normală a economiei, pentru a menţine nivelul de activitate şi ocuparea forţei de muncă şi pentru a proteja consumatorii”.

Banca centrală a declarat că măsurile sunt destinate „menţinerii stabilităţii monedei”. De asemenea, a spus că persoanele fizice pot continua să cumpere dolari americani, dar vor trebui să ceară permisiunea pentru a cumpăra mai mult de 10.000 de dolari pe lună.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
valuta,
argentina,
control,
impunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.