Experţii OMS revizuiesc sfaturile privind vaccinul Covid-19. Cine sunt oamenii care nu o sa mai fie fie nevoiţi să se vaccineze

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 martie 2023 617 afişări

Experţii OMS revizuiesc sfaturile privind vaccinul Covid-19. Cine sunt oamenii care nu o sa mai fie fie nevoiţi să se vaccineze

Experţii OMS revizuiesc sfaturile privind vaccinul Covid-19. Copiii şi adolescenţii sănătoşi prezintă un risc scăzut şi ar putea să nu fie nevoiţi să se vaccineze.

Experţii în vaccinuri ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi-au revizuit recomandările globale de vaccinare împotriva Covid-19, iar copiii sănătoşi şi adolescenţii consideraţi cu „prioritate scăzută” ar putea să nu fie nevoiţi să se vaccineze.

Ghidul actualizat este conceput să prioritizeze vaccinurile Covid-19 pentru cei care prezintă cel mai mare risc de deces şi boli grave, notează CNN.

OMS recomandă doze suplimentare de rapel de vaccin Covid-19 pentru grupurile cu prioritate ridicată, cum ar fi persoanele în vârstă, persoanele imunocompromise de toate vârstele, angajaţii din prima linie din sănătate şi persoanele însărcinate, la şase sau 12 luni de la ultima doză de rapel.

Pentru cei cu risc mediu, grupul recomandă vaccinarea primară şi primele doze de rapel, dar nu recomandă rapeluri suplimentare de rutină. Acest grup include copii şi adolescenţi cu riscuri de sănătate şi adulţi sănătoşi cu vârsta sub 60 de ani.

Pentru copiii sănătoşi cu vârste cuprinse între şase luni şi 17 ani, grupul a declarat că ţările ar trebui să ia în considerare vaccinarea pe baza unor factori precum povara bolii şi raportul cost-eficienţă.

Grupul a precizat că recomandările sale privind vaccinurile se bazează pe condiţiile epidemiologice actuale şi s-ar putea schimba dacă pandemia evoluează.

De asemenea, aceasta vine în contextul în care ţările fac propriile alegeri cu privire la recomandările de vaccinare, în funcţie de aprovizionarea cu vaccinuri şi de progresele înregistrate.

Oficialii americani, de exemplu, analizează dacă să ofere persoanelor care prezintă un risc ridicat de Covid-19 severă şansa de a primi un alt rapel bivalent. Regatul Unit şi Canada au început deja să permită anumitor persoane să primească un alt rapel bivalent.

Experţii au recunoscut, de asemenea, că există priorităţi în materie de sănătate atunci când vine vorba de vaccinări.

"După cum ştim cu toţii, pandemia de Covid a avut un impact puternic asupra programelor de imunizare", a declarat marţi preşedintele SAGE, Dr. Hanna Nohynek.

"A fost un efort extraordinar, iar multe ţări s-au descurcat foarte bine atingând acoperiri ridicate, dar este încă nevoie de eforturi pentru a reduce inegalităţile şi trebuie să ajungem la grupurile cu prioritate ridicată şi trebuie să reducem lacunele de acoperire."

În plus, copiii trebuie să recupereze vaccinurile de rutină pe care le-au ratat în timpul pandemiei Covid-19.

Ea a subliniat creşterea numărului de cazuri de rujeolă în toate regiunile OMS, spunând că programele de imunizare din întreaga lume trebuie să fie consolidate şi restabilite.

Poliomielita circulă, de asemenea, în mai multe ţări, astfel încât consilierii OMS în domeniul vaccinurilor recomandă îmbunătăţirea acoperirii cu vaccin imunitar şi suplimentarea cu o doză de vaccin antipoliomielitic injectabil atunci când există o "circulaţie persistentă a poliovirusului".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
covid,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.