Europarlamentarul Victor Boştinaru îi scrie lui Schulz: Luaţi măsuri ca Tokes să nu mai transmită mesaje naţionaliste din PE

Postat la 12 martie 2014 46 afişări

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru i-a scris, miercuri, preşedintelui PE, Martin Schulz, cerându-i să ia măsuri pentru ca Laszlo Tokes să nu mai răspândească mesaje naţionaliste sau iredentiste de la tribuna forului european.

Europarlamentarul Victor Boştinaru îi scrie lui Schulz: Luaţi măsuri ca Tokes să nu mai transmită mesaje naţionaliste din PE

 Boştinaru i-a adresat o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, referitoare la afirmaţiile lui Laszlo Tokes, conform cărora ar exista o asemănare între minorităţile din aşa-zisul "Ţinut Secuiesc" şi tătarii din Peninsula Crimeea.

Victor Boştinaru a făcut un apel la preşedintele Parlamentului European să ia toate măsurile necesare ca Laszlo Tokes sau oricare alt membru al Parlamentului să nu mai răspândească mesaje naţionaliste sau iredentiste de la tribuna forului european.

Eurodeputatul PSD îi transmite lui Martin Schulz că, "în aceste vremuri deosebit de dificile, orice mesaj naţionalist poate pune în pericol forţele pro-europene din toate statele membre şi poate incita chiar şi o majoritate tolerantă şi raţională".

În plus, Boştinaru subliniază în scrisoare faptul că prim-ministrul Victor Ponta a decis cooptarea în guvern a reprezentanţilor legitimi ai minorităţii maghiare din România (UDMR).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/europarlamentarul-victor-bostinaru-ii-scrie-lui-schulz-luati-masuri-ca-tokes-sa-nu-mai-transmita-mesaje-nationaliste-din-pe-12250340
12250340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.