Producătorul "Candy Crush Saga" vrea să obţină peste 7 miliarde de dolari în urma listării la bursă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 12 martie 2014 254 afişări

King Digital Entertainment Plc., compania cunoscută pentru jocul de mare succes "Candy Crush Saga", urmăreşte o capitalizare în urma listării la bursă de 7.5 miliarde dolari. Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca acţiunile să aibă o valoare iniţială cuprinsă între 21 şi 24 de dolari.

Producătorul "Candy Crush Saga" vrea să obţină peste 7 miliarde de dolari în urma listării la bursă

Compania cu sediul în Dublin a anunţat că va scoate la vânzare 15.5 milioane acţiuni, în vreme ce Apax Venturex, una din firmele cu un stoc mare de acţiuni, va scoate la vânzare alte 6.7 milioane. Se estimează că oferta publică iniţială va strânge în jur de 500 de milioane de dolari, iar compania va fi listată pe bursă sub simbolul "KING", relatează Businessinsider.com.

"Candy Crush Saga", care presupune aranjarea după culori a unor dulciuri, a fost cel mai descărcat joc din 2013 şi jocul cu cele mai mari încasări din perioada respectivă. De la momentul lansării, în 2012, jocul a fost instalat de mai mult de 500 de milioane de utilizatori; aplicaţia est gratuită, însă jucătorii trebuie să plătească pentru bonusuri sau vieţi suplimentare.

Consilierea financiară în cadrul tranzacţiei va fi asigurată de JP Morgan, Credit Suisse and BofA Merill Lynch.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/producatorul-candy-crush-saga-vrea-sa-obtina-peste-7-miliarde-de-dolari-in-urma-listarii-la-bursa-12250213
12250213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.