Este oficial: un brand de haine renunţă la activităţile directe din România. Va închide trei magazine

Postat la 19 mai 2017 302 afişări

Marks & Spencer (M&S) a confirmat semnarea unui acord cu Grupul Voici La Mode, cu care are o îndelungată relaţie de parteneriat de tip franciză, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Astfel, grupul Voici La Mode va achiziţiona trei magazine deţinute de M&S în România şi va deveni noul deţinător al francizei M&S pe piaţa românească.

Este oficial: un brand de haine renunţă la activităţile directe din România. Va închide trei magazine

Grupul Voici La Mode lucrează în parteneriat cu Marks & Spencer încă din anul 1960 şi operează patru magazine în sistem de franciză M&S în Nicosia, Cipru. Grupul intenţionează să aducă şi alte mărci internaţionale pe piaţa românească. 

 

Decizia a fost luată pe baza analizei strategice realizate în noiembrie 2016 de Marks & Spencer cu privire la activitatea sa internaţională, în urma căreia a rezultat propunerea ca M&S să opereze pe mai puţine pieţe cu magazine aflate integral în proprietatea sa şi să se concentreze mai mult pe activităţile derulate prin societăţi mixte şi în regim de franciză. Analiza a inclus propuneri de închidere a celor şase magazine Marks & Spencer din România şi, în cadrul unui amplu proces de consultare, Marks & Spencer a analizat diverse oportunităţi în vederea identificării alături de terţe părţi a unei alternative viabile din punct de vedere comercial la aceste propuneri. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.