Este oficial: Avem un nou miliardar în România. Cine este şi cum a făcut banii

Autor: Florentina Niţu Postat la 23 iulie 2023 601 afişări

Este oficial: Avem un nou miliardar în România. Cine este şi cum a făcut banii

Albalact, parte a grupului francez Lactalis, a devenit primul miliardar din industria autohtonă a lactatelor. Cu o cifră de afaceri de 1,08 miliarde de lei în 2022, liderul consacrat al industriei de profil, a ieşit în evidenţă anul trecut prin bifarea pragului de un miliard de lei pentru prima dată.

Compania a înregistrat o creştere a veniturilor de 27% în 2022 faţă de anul precedent, un an cu o rată a inflaţiei de 16,4% şi o creştere a preţului laptelui de peste 30%, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. De altfel, profitul net al Albalact a crescut în 2022. Producătorul a făcut 33,7 milioane de lei, având un salt de 33% de la 25,3 milioane de lei în anul anterior. Acest lucru nu doar că a consolidat poziţia Albalact ca lider incontestabil pe piaţa laptelui, dar l-a şi propulsat în rândul miliardarilor din industria alimentară.

Albalact, în drumul spre miliard, a avut un „aliat de nădejde“ şi anume brandul său Zuzu, care este lider în topul celor mai vândute branduri de lapte în retail, cu o cotă de piaţă de 19,6% în 2022, conform companiei de cercetare şi analiză de piaţă Euromonitor International.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Albalact,
industria laptelui,
miliardar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.