Elon Musk testează personalul Twitter la maxim: Angajaţii au fost sfătuiţi să lucreze 84 de ore pe săptămână, iar managerii au dormit la birouri în weekend, în timp ce se străduiesc să respecte termenele stricte impuse de celebrul miliardar

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 02 noiembrie 2022 473 afişări

Elon Musk testează personalul Twitter la maxim: Angajaţii au fost sfătuiţi să lucreze 84 de ore pe săptămână, iar managerii au dormit la birouri în weekend, în timp ce se străduiesc să respecte termenele stricte impuse de celebrul miliardar

Angajaţii Twitter au înregistrat un număr de ore de lucru mult mai mare de când Elon Musk a preluat conducerea, potrivit CNBC. Acest lucru vine în contextul în care personalul se confruntă cu ameninţarea iminentă a concedierilor pe fondul revizuirii planificate de celebrul miliardar, a raportat Business Insider.

Managerii Twitter le-au spus unor angajaţi să lucreze în ture de 12 ore, şapte zile pe săptămână - echivalentul a 84 de ore pe săptămână - pentru a respecta termenele limită impuse de Musk, a relatat CNBC, citând o serie de comunicări interne.

Achiziţia platformei de social media de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a fost finalizată joi seară, dar îngrijorările legate de concedierile din cadrul companiei au început să circule cu mult înainte de acest moment. Rămâne neclar câţi angajaţi vor fi concediaţi şi în ce moment, precum şi ce echipe vor fi cele mai afectate.

Începând de vineri, angajaţilor din cadrul companiei li s-au stabilit sarcini pe care unii le consideră un test al echipei lui Musk pentru a vedea cine munceşte din greu.

Insider a relatat anterior că echipa lui Musk a atribuit unora dintre inginerii Twitter proiecte de codare la care să lucreze în weekend, cunoscute sub numele de sprinturi. Printre alte sarcini se numără efectuarea unor modificări majore la serviciul de verificare al Twitter.

Angajaţii se tem că slujbele lor la Twitter ar putea fi puse în pericol dacă nu-şi îndeplinesc sarcinile până la termenul limită de la începutul lunii noiembrie, a relatat CNBC.

Între timp, managerii Twitter au fost rugaţi să efectueze evaluări ale performanţelor şi să trimită echipei lui Musk liste cu angajaţii care ar trebui să fie păstraţi în funcţie, au declarat pentru Insider persoane familiare cu discuţiile.

Însă managerii înşişi resimt şi ei tensiunea, unii dintre ei declarând pentru The New York Times că au dormit la biroul Twitter în nopţile de vineri şi sâmbătă.

The Washington Post a relatat că echipa lui Musk intenţionează să reducă aproximativ un sfert din personalul Twitter într-o primă rundă de concedieri, citând o persoană familiarizată cu discuţiile care au avut loc la sediul Twitter săptămâna trecută.

Musk a dizolvat consiliul de administraţie al Twitter, se arată într-un dosar SEC de luni, consolidându-şi poziţia de unic director al Twitter.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.