Efectele tarifelor pe oţel şi aluminiu aplicate de Donald Trump? Peste 400.000 de oameni îşi vor pierde locul de muncă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 iunie 2018 187 afişări

Efectele tarifelor pe oţel şi aluminiu aplicate de Donald Trump? Peste 400.000 de oameni îşi vor pierde locul de muncă

După ce Donald Trump a anunţat intenţia de a impune tarife pe importurile de oţel şi aluminiu de la cei mai mari aliaţi ai SUA, economiştii au avertizat că acest fenomen ar putea rezulta în zeci de mii de concedieri, potrivit Quartz.

Ultimele estimări ale Parteneriatului de Comerţ, o firmă de cercetare economică din Washington, sugerează că impactul va fi chiar mai rău decât era estimat iniţial.

Peste 400.000 de locuri de muncă vor fi afectate, iar raportul dintre joburile care se pierd şi cele care se creează este de 16 la 1, transmite grupul.

Este adevărat că producătorii americani de oţel ar putea resimţi o creştere a numărului de locuri de muncă. Cu toate acestea, industriile mult mai mari, care depind de oţelul importat, vor suferi. Printre aceştia din urmă se numără producători auto, dezvoltatori imobiliari şi chiar cei din serviciile financiare.

Peste 400.000 de americani lucraeză în producţia de metal, spune economistul Jed Kolko, însă 4,6 milioane de persoane lucrează în industrii adiacente.

Angajatorii din industrie care utilizează metal vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru materiile prime, să ceară mai mulţi bani pentru produse şi ar putea avea ca efect eliminarea şi mutarea unor zeci de mii de locuri de muncă.

„Industriile consumatoare de oţel s-ar confrunta cu o scădere de 97.000 de locuri de muncă  în fiecare an în primii trei de la aplicarea tarifelor”, transmite Trade Partnership.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tarife,
aluminiu,
donald trump

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.