EADS preia denumirea Airbus, cea mai performantă divizie a grupului

Postat la 31 iulie 2013 37 afişări

European Aeronautic, Defence & Space Co. (EADS) va prelua la nivel de grup denumirea Airbus, în cadrul unei reorganizări care cimentează poziţia dominantă a diviziei producătoare de aeronave de linie, principala sursă de venituri a gigantului european.

EADS preia denumirea Airbus, cea mai performantă divizie a grupului

 Cea mai mare companie de aeronautică şi apărare din Europa va avea trei divizii după reorganizare, respectiv aeronave civile, elicoptere şi apărare şi operaţiuni spaţiale, a anunţat miercuri EADS, potrivit Bloomberg.

Adoptarea denumirii celei mai cunoscute mărci la nivel de grup pune capăt unui deceniu de încercări de a echilibra afacerile între Airbus şi celelalte operaţiuni, care au culminat anul trecut cu tentativa de fuziune cu grupul britanic de apărare BAE Systems, blocată de guvernele europene.

După eşecul fuziunii cu BAE, directorul general al EADS Tom Enders a revizuit structura acţionariatului astfel încât să reducă influenţa politică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eads-preia-denumirea-airbus-cea-mai-performanta-divizie-a-grupului-11184798
11184798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.