E mai rau ca in URSS?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 11 iunie 2011 10 afişări

Majoritatea cetatenilor rusi cred ca puterea este din ce in ce mai corupta si ca aparatul de stat joaca un rol din ce in ce mai mare, conform unui sondaj al institutului independent Levada.

Potrivit opiniilor a 52% dintre cetateni, coruptia in structurile de stat este mai mare decat in anii 1990, iar 36% considera ca a ramas la acelasi nivel. De altfel, 66% dintre rusi apreciaza ca interesele de afaceri ale apropiatilor liderilor politici influenteaza "foarte mult" sau "destul de mult" procesul decizional.

Treisprezece la suta dintre cetateni cred ca exista mai multa coruptie in jurul premierului Vladimir Putin, 4% cred acelasi lucru despre anturajul presedintelui Dmitri Medvedev, iar 70% considera ca nivelul coruptiei este la fel de mare peste tot.

Presedintele Dmitri Medvedev a declansat o vasta campanie de combatere a coruptiei, dar tot el a recunoscut ca deocamdata aceasta campanie nu are un mare succes.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/e-mai-rau-ca-in-urss-8333195
8333195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.